28 Ocak 2010 Perşembe

Ezelde Büyük Sürpriz Yaşanacak !

Medyatik bu hafta efsane dizi Ezel'in efsane oyuncularını ağırladı.

Ezel'e Ali-Cengiz oyunu yapmaya kalkan ama kendisini soğuk intikam sofrasında bulan "Ali"yi canlandıran Barış Falay, hem ümitsiz hastalığı hem de aşk acısıyla mücadele eden Bahar rolüyle dizide saflığın ve masumiyetin simgesi Sedef Avcı, "Ömer'in kardeşi Mert" rolüyle genç kızların yüreğini titreten Kemal Uçar ve ihtiraslı baba Serdar karakteriyle oyunculuk kariyerinde zirve yapan Salih Kalyon, "Medyatik" stüdyosunda Yüksel Aytuğ'un sorularını yanıtladı. Haftaya pazartesi atv ekralarında izleyici ile buluşmaya hazırlanan dizinin kamera önü kadar arkası da heyecan ve gizem doluydu.

BARIŞ FALAY: ALİ, MÜCO'YA BENZEMESİN DİYE EPEY UĞRAŞTIM

"Bir oyuncu olarak Müco'nun üstüme yapışmasından korkuyordum açıkçası. Ali, Müco'ya benzemesin diye epey uğraştım. Ancak bir oyuncu olarak arızalı rolleri oynamanın çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Daha zengin bir malzemeye sahipsiniz, hareket alanınız daha geniş. Cehennem daha fazla yaratıcılık isteyen bir yerdir mesela, ama cennette durum bellidir. Bizim işimiz biraz kendi duygularımızı tanıyabilme ve yönetebilme sanatı."

BARIŞ FALAY: TÜRKİYE'DE EZBER BOZMAK KORKULAN BİR DURUM

"Konu anlamında senaryomuz yeterince zengin. Türkiye'de ezber bozmak korkulan bir durum. Ama şu var ki, ezber ne zaman bozulsa ortaya iyi şeyler çıkıyor. Bence asıl risk yapılanı tekrar etmek. Oyunculuk açısından baktığımda da daha önce oynanmış rolleri oynamak bana çekici gelmiyor. Ama yeni bir şey yaparsanız risk çok daha az. Ezel bence Türkiye dizi tarihinde çok önemli bir yere sahip."

YENİ BÖLÜM SÜRPRİZLE AÇILACAK

"Dzinin son bölümübün son sahnesi çok heyecanlı bir yerde kesildi. Ali, Ezel'in estetik operasyon dosyasına ulaşacak mı, yoksa Tevfik her zaman olduğu gibi yine Ezel'in imdadına mı yetişecek?" sorusuna Falay, "Bu soruya yanıt vermemi beklemiyorsunuz herhalde... Ama şu kadarını söyleyeyim ki, çok sürpriz bir açılış sahnesi ile başlıyoruz. Kimsenin kolay kolay aklına getiremeyeceği bir olay yaşanacak" diyerek, dizinin kendisi kadar gizemli bir açıklama yapmakla yetindi.

SALİH KALYON: AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK

Yüksel Aytuğ'un "Sizce Ezel dizisinin bu denli tutulmasını sağlayan en önemli faktör nedir?" sorusuna tecrübeli oyuncu, "Çok güzel bir senaryo, çok iyi bir kadro, iyi bir yönetmen ve tüm bunları bir araya getiren iyi bir prodüktör. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok" diye yanıt verdi.

SALİH KALYON: 'SERDAR'DAN ÇOK DAHA ALÇAK ADAMLAR VAR

Yüksel Aytuğ'un Salih Kanyon'a, "Serdar niye bu kadar kötü bir baba, gerçek hayatta böyle kötü baba...

Yüksel Aytuğ'un "Serdar niye bu kadar kötü bir baba? İnsan öz kızlarını kendi menfaati için bu kadar fütursuzca kullanabilir mi?" sorusuna tecrübeli oyuncu, "Ben bu role hazırlanırken hiç zorlanmadım. 'Serdar'dan daha kötü babalar var etrafta. Kadın programlarını biliyorsunuz, Serdar'dan çok daha alçak adamlar var. Aslında Serdar çok zavallı ve acınacak bir adam" diye yanıt verdi.

SALİH KALYON: DİZİ SAYESİNDE İNSANLAR SHEAKSPEARE İLE TANIŞTI

"Toplumumuz vicdanını yitirdi. İşçilere yapılanlar, doktorların durumu ortada. Ben kendi açımdan şöyle değerlendiriyorum; Ezel dizisinde bir vicdan muhasebesi yapılıyor. Ezel karakteri hep aldatılmış bir karakter. Atakan ve Kemal'in son diyaloglarında da hissediliyor bu. Dizide herkes , Kerpeten Ali dahil, vicdan muhasebesi içinde. Ayrıca insanı insan yapan en önemli ögelerden biri olan şiir gündeme geldi. Sheakspeare'le dizi sayesinde tanışan insanlar var."

KEMAL UÇAR: BAKALIM "İLERİ OYUNCU" OLABİLECEK MİYİM?

Yüksel Aytuğ'un, "Açıkçası Mert'i, Kemal'den daha fazla tanıyoruz. Bize kendini tanıtır mısın biraz? Bahçeşehir Üniversitesi'nden 'ileri oyunculuk' lisansın var mesela... Ne demek bu ileri oyunculuk?" sorusunu Uçar, "Bu bir yüksek lisans programı. Bitirdiğimde Barış ağabey veya Salih ağabey gibi olacaksam, ne ala... Ben aslında Amerikan Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Asıl yetişme yerim Ankara Sanat Tiyatrosu'dur. İleri bir oyuncu olacak mıyım, bunu ileride göreceğiz" diye yanıtladı.

SEDEF AVCI: BAHAR'IN HEDEFİ "EZEL"

"Bahar için amansız bir hastalıkla mücadele etmek mi, yoksa Ezel'in gerçek sevgisini kazanmak mı daha zor?" sorusuna güzel oyuncu, "Bahar zaten o hastalıkla hayatı boyunca mücadele ettiği için artık hayatının geri kalan kısmını en iyi şekilde yaşamak istiyor. Asıl hedefi Ezel. Son günlerimi de yaşasam güzel yaşayayım diye düşünüyor."

GERÇEKLERİ ÖĞRENDİĞİNDE BAHAR'IN TEPKİSİ NE OLACAK?

"Bahar, Ezel'in, kızkardeşi Eşyan'ın eski sevgilisi olduğunu öğrenirse, nasıl bir tepki verir sizce?" sorusunu yetenekli oyuncu, "İşte kilit nokta orada zaten. Çünkü bunu öğrendiğinde bir çok şeyi öğrenmiş oluyor. Ablasından intikam almak için kendisine yaklaştığını, suçsuz bir insanın hapse girip hayatının mahvolmasına sebep olduğunu, hepsini öğrenecek. Kolay bir şey değil" diye yanıt verdi.

SEDEF AVCI: İLAN-I AŞK SAHNESİNİ ÇEKERKEN ÇOK ZORLANDIK

"Bir de Bahar'ın hep ağabey olarak gördüğü Ali'den aldığı şoke edici bir teklif vardı. Ali Bırakır mı Bahar'ın peşini?" sorusuna güzel oyuncu, "Aslında Bahar, Ali'yi de kırmak istemiyor, hatta onu seviyor. Ama ikisi farklı dünyaların insanı. Ben senaryoyu okurken de çok etkilenmiştim. Bu sahneyi Barış'la oynadığım için çok mutluyum. Biz o sahneyi çekerken epey zorlandık, çünkü barış beni hep ağlattı" diye yanıt verdi.

SEDEF AVCI: HİÇBİR ZAMAN MAGAZİNSEL BİR HAYATIM OLMADI

Yüksel Aytuğ'un "1997 yılında henüz 15 yaşındayken Elite Model Look seçildiniz. Daha sonra televizyon izleyicileri sizi "Menekşe ile Halil" dizisinin Menekşe'si olarak tanıdı ve sevdi. Yarışma kariyerinizde sizin için avantaj mı yoksa dezavantaj mı oldu?" sorusuna güzel oyuncu, "Modellik, medyanın ilgilendiği bir konu olduğu için avantaj getirdi diye düşünüyorum. Zaten benim hiçbir zaman magazinsel bir hayatım olmadı. Maalesef bazı işlerde ne kadar popülerseniz, ne kadar çok göz önündeyseniz, o oranda aranıyor ve tercih ediliyorsunuz. Kendimi gösterebilmem için tek seçenek yarışmaydı ve bana faydası oldu" diye yanıt verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder